Keuhkovaltimoiden verenpainetauti (pulmonaaliarteriahypertensio, PAH) on harvinainen ja etenevä sairaus, joka hoitamattomana johtaa kuolemaan.1 Koska potilaan ennuste riippuu sairauden vaikeudesta,2 sairauden varhainen tunnistaminen, diagnosointi ja sitä kautta hoidon aloittaminen ovat tärkeässä roolissa. Samoin kuin muidenkin harvinaissairauksien kohdalla, myös pulmonaaliarteriahypertension tunnistaminen sen oirekuvan perusteella voi olla haastavaa. Tautiepäily ja oikein kohdennetut tutkimukset auttavat oikeaan diagnoosiin ja varhain aloitettu hoito voi merkittävästi parantaa potilaan elämänlaatua ja ennustetta.3,4

Tälle sivustolle on koottu tietoa PAH:sta ja sen diagnostiikkaan kuuluvista tutkimuksista. Sivusto antaa myös yleistietoa hoidosta sekä PAH-potilaan riskinarvioinnista.

Pulmonary arterial hypertension

Mikä PAH on?

PAH on monisyinen sairaus. Tällä hetkellä parantavaa hoitoa ei ole, ja hoito pitää aloittaa selvittämällä, kenellä on riski sairastua ja miten sairauden voi diagnosoida.

LUE LISÄÄ

Services

Tukimateriaalia ja työkaluja tunnistamiseen

Sovelluksia, joista voi olla hyötyä sairauden tunnistamisessa ja arvioidessa potilaan riskiä sairastua pulmonaaliarteriahypertensioon. Täältä löydät myös linkit PAH:n hoitosuosituksiin.

LUE LISÄÄ

LÄÄKEVALMISTEET

Lääkevalmisteet

Tietoa Janssenin lääkevalmisteista pulmonaaliarteriahypertension hoitoon. Tämä sivusto on tarkoitettu ainoastaan lääkäreille. 
Learn more

Viitteet

  1. D’Alonzo GE et al. Ann Intern Med  1991; 115:343–349.
  2. Hoeper MM et al. Eur Respir J  2018; 51:1702606. 
  3. Armstrong I et al. BMC Pulm Med 2019;19(1):67.
  4. Humbert M et al. Am J Respir Crit Care Med 2006;173(9):1023-30

CP-148817 | Date of preparation: April 2020